DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! Mindenekelőtt hadd mondjam el a frakcióvezető úrnak, hogy én nem a jó szándékú gazdákra tettem megjegyzést, hanem a politikai haszonlesőkre, tisztelt képviselő úr. (Zaj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti oldalon.)
Hadd idézzek önnek a demonstrációs bizottság egyik tagjának a múlt évi gazdatüntetés aláírásának mai sajtóközleményéből néhány mondatot: “Gazdák! Eddig és ne tovább! Úgy érzem, hogy ma már tisztességtelen az elérhetetlen lehetőségek illúzióját kelteni a demonstrálókban, tisztességtelen, hamis próféciákat keltve további kitartásra buzdítani a gazdák tömegeit úgy, hogy világosan kiderült, ezen keretek között nincs mód a megállapodásra a tüntetés e szakaszában, mert csak kihasználják a gazdálkodók elkeseredettségét azok a gazdavezetők, akik önös és a háttérben megbúvó erők érdekeit tartják szem előtt. Az eddig a paraván mögött bujkáló fideszes képviselők arcukkal vállalják önmagukat, segítsenek, s ne csak a meleg lakásokból dirigálják a demonstráció lefolytatását. (Zaj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti oldalon.) Ne használják fel eszközül saját céljaikhoz az eddig is erejük és lehetőségük felett teljesítő gazdákat. Vegyék észre, a gazdavezetők már csak tüntetni és nem megállapodni akarnak, ezért biztosítani kell a gazdák azonnali békés hazatérését (Font Sándor: Ez Leisztinger Tamás levele!), és új keretek között tovább tárgyalni azoknak, akik valóban a hidegben fagyoskodó demonstrálók érdekeit nézik. Ez az ország és a mi érdekünk.” - mondta a demonstrációs bizottság egyik tagja a mai nap. (Zaj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti oldalon.)
Frakcióvezető úr, igaz-e a hír, mely szerint ön és a Fidesz vezetői írják a demonstrációs forgatókönyvet? Igaz-e, hogy Pokorni Zoltán úr pénteken az egyik lakossági fórumon, Császártöltésen a következőkről tájékoztatta a fideszes aktivistákat: “Mivel magunk között vagyunk, nyugodtan mondhatom, a gazdatüntetés nem a gazdákról szól, ez már a jövő évi választás része (Zaj az ellenzéki oldalon.), ezért mi minden támogatást megadunk, hogy minél tovább tartson.
(14.00)
Embereink ott vannak, és kézben tartják a gazdákat.” (Derültség az ellenzéki képviselők padsoraiban. - Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)
Képviselő Úr! Lehet cáfolni az állításokat. Úgy gondolom, tisztelt frakcióvezető úr (Folyamatos zaj, közbeszólások. - Az elnök csenget.), hogy önnek…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť