GYURCSÁNY FERENC

Full text search

GYURCSÁNY FERENC
GYURCSÁNY FERENC miniszterelnök: Én egyáltalán nem állítom azt, tisztelt képviselők, tisztelt gazdák, hogy a 328 milliárd forint az elegendő a magyar mezőgazdaság, a magyar vidékfejlesztés gondjainak megoldására. Hogyan merném állítani? Hogyan merném állítani, hogy az a vidék, amely tizenöt éve a magyar politika páriája, annak elegendő a 328 milliárd forint? (Font Sándor: Intézményműködtetésre!) De azt tudom, hogy nincs még egy olyan ágazat Magyarországon, amelyik az elmúlt három évben a felhasználható forrásai tekintetében ennyit lépett előre.
Hogy egyébként kellene még több? Hát természetesen! Ahova megyek, ott azt látom, nem tudom, hogy önök is ezt látják-e, ezt látom az óvodáktól az iskolákon keresztül a kórházakig, ezt látom a vállalkozásfejlesztésben érdekeltek leveleiből, ezt látom Magyarország útjain, ezt látom Magyarország szennyvízkezelésében meg megoldatlan problémák tömegében és folytathatnám, hogy persze, hogy több pénz kell.
Magyarországnak az a felelőssége és a magyar politikai vezetésnek az a felelőssége, hogy közös jövedelmeinket, amely 22 ezer milliárd forintból mintegy 10 ezer milliárdot összpontosítunk mi, azt kellő okossággal és bölcsességgel osszuk fel a sorban nagyon sokan ott állók között és a nagyon sokfajta igény között.
Kérem szépen, ma a magyar kormányfőnek és a magyar kormánynak az a lehetősége van, amikor újabb igényekkel találkozik, márpedig muszáj megmondanom önöknek, hogy először 70 milliárd forintnyi pótigénnyel találkoztunk a gazdáknál, most már 200 milliárd forinttal, nem a 328 milliárd forint a vita tárgya, hiszen azt a törvényes határidőben, április végéig ki fogjuk fizetni. (Font Sándor: Az csak tavalyra elég, miniszterelnök úr!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť