BALOGH JÓZSEF

Full text search

BALOGH JÓZSEF
BALOGH JÓZSEF (Fidesz): Az elnyerhető és igényelt 250 millió forint egy teljesen kiépített rendszert eredményezett volna a fejállomástól a fogyasztói csatlakozópontok kiépítéséig. A rendszer a szélessávú internet mellett alkalmas a kábeltelevízió, a riasztórendszer és a pánikgomb kiépítésére is. Ebben a térségben, ahol 20 százalék fölött van a tényleges munkanélküliség, sok a magányosan élő idős személy, óriási biztonságot nyújtott volna részükre a kiépítendő rendszer. Az e-közigazgatás alapfeltétele ugyancsak a szélessávú internet kiépítettsége. A támogatásoknak köszönhetően a rendszer jóval olcsóbban elérhetővé tenné ezeket az infrastrukturális eszközöket, ami a távmunka végzésének is előfeltétele.
A kunszentmiklósi szakiskolában évente huszonöten végeznek informatika szakon középiskolai szinten, foglalkoztatásuk jórészt megoldatlan. Pályázatuk 2005. december közepéig a nyertesek között szerepelt, majd december 13-án hallották a hírt, hogy a bírálóbizottság kivette a nyertes pályázatok közül. Hangsúlyozom, hogy az 1-es sorszámmal regisztrált, az eredeti kiírásoknak tökéletesen megfelelő pályázat volt. Ha közben megváltoztatták a bírálati szempontokat, miért nem adták vissza átdolgozásra vagy hiánypótlásra?
S végül: az elutasított pályázók kivétel nélkül írásban megkapták az okokat, ők azonban a mai napig nem kapták kézhez, hogy fellebbezéssel élhessenek a döntés ellen. Ez vagy azt jelenti, hogy meredeknek tartják ennek a pályázatnak az elutasítását, és egy jelentős ráhatással a még meglévő ötmilliárd forintból - ez egyébként még húsz pályázatra elegendő pénz - mégis nyertesnek minősítik, vagy a büntetősorozat folytatódik, amit a fideszes városi létükért folyamatosan elszenvednek.
Tisztelt Államtitkár Úr! A segítségüket kérem abban, hogy ez a pályázat továbbra is a nyertes pályázók között szerepeljen, hiszen Kunszentmiklósnak és az érintett településeknek minden tekintetben szükségük van a szélessávú internet kiépítésére.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť