BECSÓ ZSOLT

Full text search

BECSÓ ZSOLT
BECSÓ ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Nógrád megye önkormányzata 2004 májusától - központi támogatás segítségével - sikeresen működtette a Nógrád megyei esélyegyenlőségi koordinációs iroda salgótarjáni esélyek házát 2007. június 30-ig. 2007. július elsejétől két hónapon keresztül pedig - egyelőre központi támogatás nélkül - volt biztosítva a működés. 2007. szeptember 1-jével a koordinációs iroda - a minisztérium kiszámíthatatlan finanszírozási gyakorlata, illetőleg a kormányzati együttműködés hiánya miatt - bezárásra került.
A Nógrád megyei esélyegyenlőségi koordinációs iroda a mögöttünk hagyott három évben számtalan, a minisztérium által is elismert sikeres programot és akciót bonyolított le, a melyek kereteiben igyekeztek megteremteni a megyében élők számára a társadalmi szemléletváltást, az esélyegyenlőség biztosítását, az arra rászorultak felzárkóztatásának elősegítését.
Az országos esélyegyenlőségi hálózaton belül a megyei iroda további működésével kapcsolatosan a közgyűlés 2007. június 28-i ülésén határozatában egyhangúlag fogadta el, hogy a továbbiakban is szükségesnek tartja az iroda működtetését, ennek érdekében a minisztériummal megkötött támogatási szerződés meghosszabbítását. Az együttműködési szándék azonban egyoldalúra sikeredett. Indokolás nélkül a minisztérium úgy döntött, hogy a koordinációs iroda további működésével kapcsolatban nem a megyei önkormányzatot bízza meg a feladatok ellátásával, így a támogatási szerződés meghosszabbítása elmaradt.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az üggyel összefüggésben a kérdéseim a következők. Tekintettel arra, hogy a Nógrád megyei önkormányzat ellenzéki vezetésű, politikai motivációk húzódtak-e meg a döntés mögött? Ha esetleg szakmai döntés született - amivel kapcsolatban vannak kétségeim -, miért nem indokolták a döntés hátterét? Mi az oka annak, hogy az önkormányzatunk által megelőlegezett 2,6 millió forintot három hónap elteltével sem képesek kiegyenlíteni? (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) Kinek az érdekét szolgálta az önök működtetéssel kapcsolatos döntése?
Várom őszinte válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť