CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR szociális és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az országos esélyegyenlőségi hálózatot alkotó esélyek házainak működtetését a 17/2007. számú SZMM-utasítás szabályozza. A minisztérium 16 megyében helyi önkormányzatra, 4 megyében területileg illetékes regionális munkaügyi központra bízta a működtetési feladatok ellátását. A 16 helyi önkormányzat közül 10 ellenzéki vezetésű. Ebből talán érzékelhető, hogy a minisztérium nem politikai szempontok alapján hozta meg a döntését. Ha így lenne, akkor nyilván nem ilyen arányok lennének igazak.
Az országos esélyegyenlőségi hálózat leghatékonyabb szakmai működtetésének biztosítása céljából fontosnak tartottuk a regionális munkaügyi központokkal való együttműködés erősítését, mivel a hátrányos helyzetű társadalmi csoportokkal szembeni diszkrimináció, az esélykülönbségek okozta problémák leginkább a munka világában érzékelhetők.
A salgótarjáni esélyek háza működtetőjével kapcsolatos döntés meghozatalát követően a minisztérium felvette a kapcsolatot a megyei önkormányzat illetékes munkatársával, tájékoztattuk az önkormányzatot, hogy a 2007. július 1-je után felmerült költségek elszámolása a költségeket igazoló pénzügyi beszámoló, valamint az ellátott szakmai feladatokat bemutató szakmai összegzés alapján lehetséges. Várjuk e két beszámoló megérkezését, ami alapján a minisztérium az igazolható költségek fedezetét biztosítani fogja.
A minisztérium célja az, hogy az országos esélyegyenlőségi hálózat működtetésével elősegítse a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációját az élet valamennyi területén. A legalkalmasabb partner kiválasztásánál ezt mérlegeljük. A döntés azon célcsoportok érdekeit szolgálja, akik segítése érdekében az országos esélyegyenlőségi hálózat létrejött; ők a nők, a fogyatékossággal élők, a romák, a gyerekek, az idősek és a hátrányos helyzetű településen élők.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť