DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselőtársam azt mondja, hogy nem érti, hogy ha a parlament asztalán van egy javaslat, akkor azt miért nem tűzi a parlament tárgyalásra, és miért nem akarjuk megvitatni. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy teszünk, mintha az elmúlt napokban nem olvastunk volna újságot, nem vettünk volna részt a magyar politikai közéletben, és nem tudnánk azt, hogy az elmúlt napokban miről folytak a politikai viták.
A magyar politika asztalán van egy átfogó csomag a magyar közjogi kérdések számos fontos eleméről, és mint önök is tudják, és mint a jobboldal ezt kifogásolja, a Szocialista Párt ezt törvényjavaslat formájában már be is nyújtotta az Országgyűlésnek. Mit hallok a jobboldalról? Azt hallom a jobboldalról, hogy hogy lehet így tárgyalni kellő megfontoltsággal, kellő kooperativitással, amikor az egyik oldal, anélkül, hogy a tárgyalásnak látnánk az eredményét, máris a parlament elé teszi a javaslatát.
A Szabad Demokraták Szövetsége világossá tette az álláspontját. Mi azt mondjuk, hogy kétharmados támogatottságot igénylő törvényjavaslatok esetében igenis illik és célszerű a pártok között először megállapodni, és aztán a parlament asztalára tenni. Ezt mondtuk a Szocialista Pártnak is, de ezt mondjuk akkor most önöknek is. Ha tényleg meg akarnak állapodni ezekről a kérdésekről, akkor a hét pontot egészítsük ki egy nyolcadikkal vagy egy kilencedikkel. Ez most nem probléma, de az ötpárti tárgyalások gőzerővel folynak. Holnap négy órakor találkoznak a frakcióvezetők, hogy megállapodjunk abban, hogy milyen keretek között tudunk a leghatékonyabban eredményt elérni.
És ha önök nem értik azt, hogy a baloldal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) miért puskázza önöket azzal, hogy beterjeszti a parlament elé, akkor önök miért teszik pontosan ugyanezt? A Szabad Demokraták Szövetsége számára nagyon világos (Az elnök ismét csenget.), ugyanazt mondjuk önöknek, mint amit koalíciós partnerünknek: állapodjunk meg egy ötpárti tárgyalássor keretében. Hozzák oda (Az elnök ismét csenget.), tegyék le az asztalra. Nyitottak leszünk, de kérem, ezt az…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť