DR. SÁNDOR KLÁRA

Full text search

DR. SÁNDOR KLÁRA
DR. SÁNDOR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen. Próbálok mindkét képviselő úrnak ebben a két percben válaszolni.
Az üvegplafon-jelenség - ezt Salamon képviselő úrnak mondom - csak a nőkkel szemben mutatható ki Magyarországon. Az, hogy a döntéshozó pozíciókba, mint amilyen az Országgyűlés is, és egyéb döntéshozó pozíciókba az arra alkalmas, a megfelelő végzettséggel rendelkező és az egyébként ezt ambicionáló nők sem kerülnek be olyan létszámban, mint amennyien jelentkeznének ezekre a posztokra, csak és kizárólag a nőkkel kapcsolatban igazolható. Ezen nem tudunk változtatni.
S ha arról van szó - ez megint olyan érv -, hogy mi lesz akkor, ha ezt más, egyébként diszkriminált kisebbségek is kérik majd - szociológiai értelemben vett kisebbségek -, az nem válasz erre, hogy azért ne biztosítsunk egy kisebbségnek megfelelő emberi jogokat, mert akkor más kisebbségek, akiknek most szintén nincs, majd szintén fognak kérni. Azt gondolom, ezt felelősséggel semmiképpen nem lehet mondanunk. De még egyszer hangsúlyozom, az, hogy a megfelelő végzettséggel rendelkező, ambiciózus, megfelelően képzett, egyébként alkalmas, értelmes és tehetséges nők vagy ilyen emberek nem kerülnek döntéshozó pozíciókba, csak a nőkkel kapcsolatban igazolható. Semmilyen más csoporttal kapcsolatban nem igazolható.
Pettkó képviselő úrnak részben már válaszoltam azzal, amit elmondtam. Másrészt szeretném elmesélni neki, mert ő valószínűleg nem tud róla, hogy az MDF volt az egyetlen olyan párt, amely nem vett részt azon az ötpárti egyeztetésen, amely megelőzte a kvótajavaslatunk benyújtását.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť