DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szeretném Salamon és Répássy képviselő urakat nagyon erősen megnyugtatni, hogy szándékomban nem állt és nem is áll ledorongolni senkit. Valószínűleg a beszédem szerkezete okozhatott egy kis zavart, mert valójában úgy kellett volna mondanom, hogy vagy adjon megoldást az, aki aggályoskodik, vagy pedig tegye félre most az aggályoskodását. Magyarul, én már rögtön a felszólalásom elején rögzítettem, hogy én ennél a törvénynél egy sokkal egyszerűbb, egymondatos törvényt is simán el tudnék fogadni a fő cél tekintetében. A fő célból ne engedjünk! Helyes, nekem is bajom van ezzel is, meg még a következő napirenddel pláne. El fogom mondani, hogy mi bajom van egy adott törvénytervezettel. Nagyszerű! Ez a dolgunk, ezért vagyunk ma itt, hogy jobbító megoldásokat alkalmazzunk. De hogy valaki gyakorlatilag elviszi egy egész képviselőcsoport felszólalásának az ívét oda, hogy tulajdonképpen mégsem nagyon kellene elfogadni ezt a törvényt, ez szerintem elbizonytalanítás. Esküszöm a Mindenhatóra, én minden konstruktív javaslatukat támogatni fogom. Ez az egyik.
A másik pedig az, hogy valószínűleg itt valami nyelvbotlás lehetett, mert a nemzetközi tapasztalatok döntő többségükben azt mutatják, hogy a különböző országokban - már úgy értem, a civilizáltnak tekinthető országokban - azért olyan nagyon nem lehet szabadon rasszista kijelentéseket tenni. Egész konkrétan, mielőtt ebből hitvitát csinálnánk, Répássy úr, tudja, ön nagyon szimpatikus nekem, rokonszenvezek az ön munkájával, semmi személyes bajom nincsen - de javaslom, menjen el egyszer az Egyesült Államokba, tegyen egy ízes rasszista kijelentést, és ha tíz éven belül hazajön, gratulálni fogok.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť