CZOMBA SÁNDOR

Full text search

CZOMBA SÁNDOR
CZOMBA SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A munkaügyi tanáccsal kapcsolatban szeretnék egy gondolatot hozzátenni, és nem politikai aspektusból, hanem szakmai oldalról szeretném jelezni azt, hogy az Flt. módosítása nemrégen volt előttünk, január elsejével lépett hatályba az új, módosított jogszabály. Abban, ugye, a munkaügyi tanácsok delegálásánál többcélú kistérségi társulások elnöksége szerepelt, és úgy tűnik, a törvényalkotó rájött, hogy ez bizony így nem lesz jó, merthogy elnökség nem minden megyében működik. Az új ajánlásban többcélú kistérségi társulás szerepel, egyébként helyesen.
A kérdésem az, illetve a hozzászólásom lényege az, hogy vajon melyik szakember, ki javasolhatta ezt. Tehát mennyire tud a szakma beleszólni azokba a jogszabály-módosításokba érdemben, ami előttünk van, mert meggyőződésem, hogy szakember ilyet, mint ami a most hatályos törvényben van, nem mondana.
(11.40)
Ugyancsak ezzel kapcsolatban szeretném jelezni, hogy annak idején ellenzéki oldalról javasoltuk, hogy ne kerüljön ki a törvényalkotás alól, és ne maradjon kormányrendeletben a munkaügyi szervezet felállása. Látjuk, hogy a regionális munkaügyi központok mellett létrejöttek a regionális kirendeltségek, és úgy tűnik, hogy ezek a regionális kirendeltségek pillangóéletűek lesznek, mert most keresik újra a helyüket.
Tehát amire én szeretném ráirányítani a figyelmet, az a szakmának a maximális figyelembevétele, a szakmai érvek figyelembevétele, hogy ne kelljen a törvényeket kéthavonta, háromhavonta módosítani, mert gyakorlatilag ami előttünk van, ez most erről szól.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť