GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Ékes József képviselőtársam életszerű példákat mondott, olyanokat, amelyek meggyőződésem szerint is megállják a helyüket. De pont e megfontolás alapján történik némi változtatás. Például az - ha már a kölcsönzésről is szó esett -, hogy a bérbeadó megegyezés alapján megköthesse azt az egyezséget, hogy a bérbevevőre ruházza át a juttatások megfizetését. Ez a kölcsönvett munkavállaló biztonságát adja meg, mert ha a bérbeadó valamilyen ok folytán eltűnik - képviselőtársam is mondott erre példát -, akkor a bérbevevő, a foglalkoztató jelen van, és helyt tud állni, jót tud állni. Azt gondolom, hogy ez a típusú kizárólagos mivolt, ami fennállt a korábbiakban, hogy a bérbeadónak kellett ezeket a juttatásokat megfizetni, az ilyen értelmű átrendeződés kapcsán nagyobb biztonságot jelent a munkavállaló számára. Meggyőződésem szerint kölcsönösen arra kell törekednünk, hogy a munkavállalói jogbiztonságot erősítsük, mert hát a munkaerőpiacon - ha kimondjuk, ha nem, ha beszélünk róla, ha nem - mégiscsak a munkavállaló az az alany, aki szerintem szorítottabb helyzetben van.
A másik dolog, amiről a hátralévő fél percben szólni szeretnék: Vas János képviselőtársam mondta, hogy a munkaügyi ellenőrzés nem volt sikerág. Annyit szeretnék a figyelmébe ajánlani, hogy az elmúlt esztendőkben ez az ellenőrzési csapat a feketefoglalkoztatás feltárása tekintetében sokkal mértékadóbb tevékenységet folytatott, mint annak előtte bármikor az elmúlt tizenhat esztendő időszakában. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť