GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nincs közöttünk nagy nézetbeli különbség, Kontur Pál képviselőtársam. Én is úgy gondolom, hogy a prevenciónak mértékadó szerepe és súlya kell hogy legyen. De hozzá kell tenni azt is, hogy prevencióval sem lehet mindent megoldani. Nem lehet minden egyes élethelyzetet arra a pályára állítani, hogy bizonyos időszakokban adott esetben sérülésmentes legyen.
Arról kell szerintem gondoskodni, ha ilyen helyzetet nem lehet teremteni, hogy az ellehetetlenülést, az elmélyült ellehetetlenülést meg lehessen akadályozni, hogy azt lehessen megtenni, hogy talán a regiszterbe bekerült emberek azon része, aki fogékonysággal, hajlandósággal, munkavállalási készséggel és adott esetben képességgel is bír, ki is kerülhessen ebből a helyzetből. Sajnos, de természetes az, hogy a kikerülés bizonyos értelmű kiszorító hatással is bír. Akik a munkaerőpiacon megjelennek egy magasabb tudásszinttel, azok az emberek idézőjelbe tetten vagy anélkül bizonyos értelmű veszélyt jelentenek azokra, akik a munkaerőpiacon bent vannak. A munkaerőpiacon való bentlétért tehát folyik egyfajta jó értelemben vett harc, folyik egyfajta versengés. Arra kell törekedni, hogy minél magasabb potenciállal, minél magasabb készséggel, képességgel rendelkezzenek az emberek a munkaerőpiac irányában. Ez a gazdaság számára is, a társadalom számára is haszonnal, hozammal bír, és az egyén számára is ugyanezzel bír, hiszen az újbóli elhelyezkedési esélyeit ezen keresztül, a tudás növekedésén keresztül növeli.
Azt gondolom, a prevenciót ilyen értelemben is használni kell, ezek is segíthetik a folyamatok alakulását. Ezt tesszük. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť