ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Soron következik a büntetőeljárások időszerűségének javítása céljából a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/9553. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/9553/6. és 9. számokon kapták kézhez.
Az előterjesztői a részletes vita lezárását követően már elhangzott, így határozathozatalunk következik. Nem döntünk az ajánlás 2., 3. pontjairól, tekintettel arra, hogy nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást. Bejelentem azt is, képviselőtársaim, hogy az előterjesztő a kiegészítő ajánlás 1., 2. pontjában szereplő indítványt támogatja. A Fidesz képviselőcsoportja külön szavazást kért a kiegészítő ajánlás 2. pontjáról.
Kérdezem önöket, elfogadják-e a kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat Balla Mihály képviselő úr igen szavazatával egyetemben 345 igen szavazattal, 3 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
(19.30)
Most a külön szavazásra kért indítványokról döntünk. A kiegészítő ajánlás 2. pontjában Hankó Faragó Miklós a 18. §-ban a büntetőeljárási törvény 132. §-ában javasolt módosítást. Az előterjesztő támogatja, de a Fidesz kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat Balla Mihály képviselő úr nem szavazatával együtt 208 igen szavazattal, 137 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el.
A szavazás során még egy javaslatról kell döntenünk. Az ajánlás 1. pontjában ugyancsak Hankó Faragó Miklós képviselő úr javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés Balla Mihály képviselő úr igen szavazatával együtt a módosító javaslatot 343 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el. Zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť