ELNÖK (Lezsák Sándor)

Full text search

ELNÖK (Lezsák Sándor)
ELNÖK (Lezsák Sándor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a vagyonadóról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/9818. sorszámon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/9818/21. és T/9818/27. számon kapták kézhez. A határozathozatalt segítő főtitkári tájékoztatót megkapták, amely T/9818/29. számon az informatikai hálózaton is elérhető.
Tisztelt Országgyűlés! Az államtitkári zárszó korábban már elhangzott, most a határozathozatalok következnek. Először az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokról határozunk annak kivételével, amelynek külön szavazását kérték.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a tájékoztatóban felsorolt, a frakciók számára előzetesen kiadott, az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokat, annak kivételével, amelyről az SZDSZ-frakció külön szavazást kért.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 206 igen szavazattal, 133 nem szavazat ellenében, 7 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a külön szavazásra kért módosító javaslatról határozunk. A kiegészítő ajánlás 13. pontjában a gazdasági bizottság a 14. §-t új rendelkezéssel egészíti ki. Ebben a szakszervezeti üdülőkhöz kapcsolódó adómentességi szabályt terjeszt elő. Az előterjesztő támogatja, de az SZDSZ kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla Mihály képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 165 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a további, még szavazható indítványokról döntünk.
Az 5. pontban Kóka János javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot Balla képviselő úr nem szavazatával 15 igen szavazattal, 334 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 4. pontban újra Kóka János javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 332 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 8. pontban Pettkó András, a kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. és 9. pontjaiban a gazdasági bizottság alternatív javaslatot terjesztenek elő.
Most a 8. pontról fogunk dönteni. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával együtt az Országgyűlés a módosító javaslatot 9 igen szavazattal, 339 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. és 9. pontjaiban a gazdasági bizottság javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával együtt az Országgyűlés a módosító javaslatot 192 igen szavazattal, 157 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 12. pontban Kóka János képviselő úr javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla Mihály képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 335 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 20. pontban Kóka János javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával együtt az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 333 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 15. és 16. pontjában a költségvetési bizottság javaslata következik.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen szavazattal, 340 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 21. és 24. pontban Horn Gábor képviselő úr javaslata következik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Balla képviselő úr nem szavazatával az Országgyűlés a módosító javaslatot 18 igen szavazattal, 332 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.
Az ülés vezetését pedig átadom Szili Katalin házelnök asszonynak. Köszönöm szépen. (Taps.)
(Az elnöki széket dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť