DR. KOVÁCS TAMÁS

Full text search

DR. KOVÁCS TAMÁS
DR. KOVÁCS TAMÁS legfőbb ügyész: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az alkotmányügyi bizottság előtt elmondtam részletesebben a véleményemet, az álláspontomat, mint ahogy a Ház előtt abban a bizonyos tíz percben ezt megtehettem. Elmagyaráztam, kifejtettem, hogy az ügyészség nem hivatalból indított eljárást, hanem feljelentésre indult az eljárás. Elmondtam, hogy miért volt szükség a gyanúsított kihallgatására, a büntetőeljárás szabályai szerint miért volt ez szükségszerű, és mi vezetett oda, hogy az újságíró elleni eljárást meg tudtuk szüntetni.
Azt is elmondhattam a bizottság előtt, hogy az ügyészség semmiféle káros befolyást nem gyakorolt a rendőrségre, hanem a törvény adta jogánál fogva adott bizonyos instrukciókat, amelyeket utólag sem vitathatunk. Kiegészíthettem azzal az előadásomat, hogy a Ház előtt is elmondtam, hogy ezzel a bizonyos rabosítással - amely kifejezést nem szeretek, mert nem igazán rabosítás, de hát ez közkeletű kifejezés -, tehát hogy azzal kapcsolatban voltak a Legfőbb Ügyészségnek is fenntartásai, 2008 tavaszán ezt írásban is kifejtettük. Ezt elmondtam a Ház előtt.
A bizottság előtt már elmondhattam azt is, hogy az interpellációs vita után néhány nappal, viszonylag rövid időn belül az Alkotmánybíróság ezt a bizonyos jogszabályt, ami ezt az úgynevezett rabosítást kötelezővé tette elég széles körben, nagyon szűk körre szorította vissza, és természetesen a szóban forgó újságíró elleni nyomozás megszüntetése után, a jogszabály kötelező erejénél fogva azonnal törölték a bűnügyi nyilvántartásból mindazt, amit korábban rögzítettek.
Minthogy a bizottság egyhangúlag elfogadta a válaszomat, úgy vélem, ennél több kiegészítésre nem kényszerülök, és ismét kérem, hogy ezt a jelentést is szíveskedjenek elfogadni. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť