NAGY LÁSZLÓ

Full text search

NAGY LÁSZLÓ
NAGY LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Magyarország minden állampolgára egyszer már átélhette azt a kételyt, hogy vajon ő is rajta van-e egy listán, és ha rajta van, akkor milyen betű van a neve mellett, E mint ellenség, Sz mint szimpatizáns vagy B mint bizonytalan. Emlékeznek, képviselőtársaim, hogy 2006-ban robbant a botrány a sarkadi kistérségben, hogy a Fidesz adatbázist épít, amelyen egyébként feltünteti a lakosság pártszimpátiáját. Később erről az adatbázisról egyébként egy hatósági szakértő megállapította, hogy nem lehet lokális, hanem egybefüggő adatbázis lehet, azaz valószínűleg országos ez az adatbázis.
Ma újra sokak érezhetik azt, hogy talán rajta vannak egy listán, ugyanis a napokban Orbán Viktor valamilyen adatbázis alapján levelet írt számos vezetőnek a közszférában. Ebben a levélben a romlott politikai portékáját árulja Orbán Viktor. (Dr. Pósán László közbeszól.) A Fidesz elnökének leveléből nemcsak a gazdáknak vagy a gyógyszerészeknek jutott, hanem egészségügyi és oktatási intézmények vezetőinek is, sőt még a rendőrkapitányoknak is jutott az erőlködéstől szagos levélből.
A Fidesz elnöke annak a rendőrségnek hízeleg a vezetőin keresztül, amelyet néhány éve még az ő tettei és nyilatkozatai tettek bizonytalanná abban, amiben addig biztosak voltak. Most az kínálgatja a cukorkáját a kapitányoknak, aki a rendőröket és a rendőrséget égen-földön gyalázó és pocskondiázó Morvai Krisztinának brüsszeli díszelőadást szervezett. Vajon meddig tekinti még Orbán Viktor a politikai érdekeinek oltárán feláldozható szervezetnek a magyar rendőrséget, amit ha kell, kíméletlenül bírál, ha kell, körbeudvarol a remélt szavazatokért?
Hogyan fordulhat az elő, tisztelt miniszter úr (Dr. Pósán László közbeszól.), hogy a polgárok közbiztonságáért jótálló kapitányoknak a munkahelyére, a rendőrségre agitációs propagandaanyagot küld a Fidesz? Kellően szilárdak-e a köztársaság jogintézményei ahhoz, hogy kibírják azt is, ha Orbán Viktor rászabadul a munkahelyekre? Milyen eszközökkel lehet megvédeni a közfeladatot ellátó intézményvezetőket attól, hogy a politika ne szabaduljon be ismét a munkahelyre? És végül felmerül az a kérdés is, hogy a Fidesz adatbázisában mind a tízmillió magyar lakos szerepel-e. Az világos, hogy a rendőrkapitányok igen, de vajon milyen betűvel jelölték meg őket? E? Sz? Vagy B?
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť