KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az adócsökkentés, amiről önök beszéltek, azt jelenti, hogy kevesebb bevétele származik a költségvetésnek, legalábbis hosszú éveken keresztül, előre nem prognosztizálható módon csökken a költségvetés bevétele. A költségvetés bevételeiből ezáltal kevesebb forrás áll rendelkezésre, hogy a különböző programokra, a különböző célokra a költségvetésből fordítani lehessen.
Ön arra hivatkozik, mintha a környező országok vagy az európai uniós tagállamok többsége valamiféle adócsökkentést és jelentős adócsökkentést hajtott volna végre az elmúlt időszakban. Ez nem igaz, tisztelt képviselő úr. Az viszont igaz, hogy még a válság közepette is a lehetőségekhez képest a magyar parlament már a nyári ülésszak előtt elfogadta azt az adócsökkentési programot, amely egyrészt jelentős személyijövedelemadó-csökkentést jelent a következő évekre, de már erre az évre is, tisztelt képviselő úr, a lehetőségekhez mérten a személyijövedelemadó-kategóriában, és a társasági terhek tekintetében pedig az egészségügyi hozzájárulás és egyéb más, a tételes egészségügyi járulék eltüntetésével jelentősen csökkennek a jövő évben a gazdasági társaságok terhei.
Tehát a dolgot úgy beállítani, mintha ez a kormány a lehetőségek mérlegelésével ne tenne meg mindent annak érdekében, hogy fölkészüljön a gazdaság a válság utáni időszakra, és előnyösebb helyzetben legyünk, mint más környező országok, ahol az államadósság és a költségvetési hiány jelentős mértékben nőtt az elmúlt időszakban, egyszerűen ez megint csak olyan tétel, amivel félrevezetik az embereket, tisztelt képviselő úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť