DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI

Full text search

DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI
DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az imént szólott kedves képviselőtársnőm mondandójához szeretnék egyetlen gondolatot kiegészítésként, hogy ne maradjon ez így a levegőben. Amikor a szocialista-szabad demokrata kormány átalakította a családtámogatás rendszerét, azt azért tette, mert az akkor hatályos szabályok eredményeképpen azok a családok kaptak a közösből több segítséget, pénzt és támogatást, akik anyagilag jobban álltak, és minél jobb volt egy család anyagi helyzete, az adó-visszatérítés útján annál több segítséget tudott kapni, illetve annál kevesebb adót vontak le tőle.
Amikor az átalakításra sor került, azt pontosan azért tettük, hogy ezt a megbillent egyensúlyt - amire akkor a szakemberek azt mondták, hogy egyfajta perverz újraelosztás - megpróbáljuk helyrebillenteni, sőt természetesen az lenne a valódi cél, hogyha azokhoz a családokhoz menne több támogatás, akiknek kevés van.
Tehát amikor ez a családtámogatás átalakult, ennek ez volt az indoka, és a mai napig is azt gondolom, hogy nincs szégyenkeznivalónk, sőt büszkék lehetünk arra, hogy ezt sikerült megvalósítani. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť