DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A szociális biztonsági egyezmények elsősorban a társadalombiztosítás alapvető ágazataira terjednek ki, ennek főbb elemei az ellátásokhoz való jogok biztosítása, már megszerzett jogok fenntartása, a jogosultsági időtartamok egybeszámítása, az ellátások exportja és az arányos teherviselés.
Bosznia és Hercegovina viszonylatában 2006 és 2007 folyamán két szakértői tárgyalási fordulóra került sor, amelyek alkalmával a tárgyaló feleknek sikerült megállapodniuk az egyezmény szövegében. Figyelemmel arra is, hogy Bosznia és Hercegovina uniós taggá válására irányuló törekvéseiben mindenképpen előremutató egy olyan egyezmény megkötése országaink viszonylatában, amelynek szabályozási elvei és ezen elveken alapuló egyes rendelkezései EU-konformok, és így az EU szabályozásának szellemét is tükrözik, az egyezményt a miniszterelnök szarajevói látogatása keretében 2008. június 12-én aláírták.
Mindezekre figyelemmel a külügyi és határon túli magyarok bizottsága elfogadásra javasolja az előterjesztést az Országgyűlésnek.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť