KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Röviden azt tudom válaszolni, hogy helyesnek tartjuk, és egészen más a helyzet az Art. módosításával kapcsolatban, mint a Ket.-tel összefüggésben.
A Ket.-tel összefüggésben valóban arról van szó, hogy amikor kérelmet nyújt be valaki, akkor biztosan lehet tudni, hogy egyfajta vétlenségről van szó, és ebben az esetben, ha kellő időben nem hozza meg a hatóság az adott ügyben a döntést, akkor úgy kell tekinteni, hogy a kérelem teljesítésre kerül.
Egészen más a helyzet akkor, amikor adózási kérdésekben, bizonyos kérdésekben kérelemre elindul egy eljárás. Itt adóügyekben alaposan lehet vélelmezni a közérdek súlyos sérelmét is adott esetben, mert egy-egy rendelkezés járhat a közérdek súlyos sérelmével.
Éppen ezért az Art.-be bekerült az a rendelkezés, amelyet most ön, képviselő úr kifogásolt. De kérem, hogy gondoljon bele abba, hogy mondjuk, kérelemre elindul egy jelentős összegű adótartozás mérséklésére, vagy pótlékmentes fizetési halasztásra, vagy éppen többéves részletfizetésre irányuló eljárás. Ebben nyilván az a szerencsés, ha az adóhatóság kellő időn belül meghozza a döntését, de egy alapos vizsgálatnak nyilván szükséges alávetni ezt a kérelmet, és ha adott esetben még a vizsgálat szükségessé tesz további vizsgálódást, és ha az lenne a következmény, amit ön szeretne, akkor bizony joggal mondhatjuk azt, hogy a közérdek adott esetben sérülne.
Éppen ezért ezt a rendelkezést mi minden körülmények között szeretnénk fenntartani.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť