ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről és az elektronikus tértivevényről szóló, az Országgyűlés 2009. május 11-ei ülésnapján elfogadott, de ki nem hirdetett törvény záróvitája és zárószavazása. A Házszabály 110. § (2) bekezdése és a házbizottság 1997. február 13-án, illetve 1998. november 26-án kelt általános érvényű állásfoglalása értelmében az Országgyűlés által elfogadott, de ki nem hirdetett törvény tárgyalása során a záróvita és a zárószavazás szabályait kell alkalmazni.
A köztársasági elnök úr átiratát kiadta a kijelölt bizottságoknak, az alkotmányügyi bizottságot pedig a zárószavazás szabályainak megfelelően a módosító javaslatok megtárgyalására is felkérte az elnök asszony. A köztársasági elnök átirata és a visszaküldött törvény T/9024/15. számon került kiosztásra.
Az előterjesztéshez módosító javaslatok érkeztek, amelyeket az alkotmányügyi bizottság megtárgyalt, és arról ajánlást is készített. Ezt T/9024/18. számon valamennyien kézhez kapták.
Tisztelt Országgyűlés! Kezdeményezem, hogy a záróvitában a benyújtott módosító javaslatokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a záróvita szerkezetére tett javaslatomat elfogadta.
Ennek megfelelően megnyitom a záróvitát az ajánlás 1-16. pontjaira. Most megadom a szót Avarkeszi Dezső igazságügyi és rendészeti államtitkár úrnak, 10 perces időkeretben.
Öné a szó, parancsoljon, államtitkár úr!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť