PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (független): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! És természetesen tisztelt Netpolgárok! Hiszen az ő érdekükben próbálok ismét szót emelni itt, a Ház falai között.
Tisztelt Képviselőtársaim! A 27. számú ajánlási pont alatt beadott módosítási javaslatomnak az a tartalmi lényege, hogy ma Magyarországon körülbelül 80 ezer olyan internet-előfizetés van, amelyet a munkáltató fizet dolgozójának, úgynevezett flotta keretében, amelyet a munkavállaló a kafetériakeretből fizet ki. A kedvezmény teljes megszüntetése körülbelül 230-250 ezer felhasználót fog érinteni, ami a jelen gazdasági helyzetben rendkívül káros hatással lenne az internetpenetrációra.
Azt sem értem, hogy amikor Magyarországon először van olyan kormány, aminek valamennyi minisztere és valamennyi államtitkára használja a számítógépet - ezt a számítógépet az ülésterembe is be szokták vinni -; amikor azt látom, ha körbenézek az ülésteremben, hogy egyre több országgyűlési képviselőtársam használja a személyi számítógépet, akkor ebből a rendszerből, amit úgy hívtunk, hogy kedvezményesen adózó béren kívüli és egyéb természetbeni juttatások, miért akarja a kormány kivenni ezt a lehetőséget.
Ma, amikor Magyarországon az internetpenetráció nagyon kicsi; ma, amikor Magyarországon az adatokat nézve a távmunka, a részmunkaidő foglalkoztatása nagyon kicsi, azt gondolom, hogy nagyon fontos volna elfogadni az általam benyújtott módosító javaslatot.
Amennyiben viszont a kormányzat azt gondolja, hogy az eredetit már nem tudja visszaállítani, hiszen minden egyes ilyen juttatás, amit a munkavállalók kaphatnak a munkaadótól, valamilyen szintű megadóztatásra kerül, akkor én azt tudom mondani, hogy el lehet fogadni ezt az elképzelést, hogy ne legyen ez a dolog kivétel. Bár nagyon nehezen lehet elfogadni, hiszen ahogy mondtam felszólalásom elején, mindenképpen azt kéne erőltetni, hogy minél többen dolgozzanak távmunkában, minél többen dolgozzanak részmunkaidőben, minél többen használják a XXI. század vívmányát, az internetet.
Azt kérem a kormányzattól, és azt kérem az államtitkár úrtól is, hogy valamilyen bizottsági módosító javaslattal hozzák be, és a legkisebb kulcs alá tegyék be ezt az adható támogatást is. Hiszen azt gondolom, hogy a parlamentben nincs olyan képviselő, aki nem ért egyet azzal, hogy azon az irányon, amit az elektronikus irány jelent, amit az elektronikus közigazgatás jelent, az olcsóbb, hatékonyabb állam érdekében, mindenféleképpen szükség van arra, hogy ez a rendszer meg tudjon maradni Magyarországon.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és a függetlenek soraiban. - Filló Pál: Bravó!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť