ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm szépen, képviselő úr. Kérdezem, hogy a kisebbségi vélemény ismertetésére vállalkozik-e valaki. Kérem, gombnyomással jelentkezzen! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nincs ilyen képviselő.
Tisztelt Országgyűlés! Most a képviselőcsoportok nevében felszólalni kívánó képviselők, valamint az elsőként szólásra jelentkező független képviselő felszólalása következik 6-6 perces időkeretben. Kérdezem, kíván-e élni valaki ezzel a lehetőséggel. Gombnyomással jelentkezzen! (Nincs jelentkező.) Köszönöm szépen, úgy látom, hogy nincs ilyen képviselő. Államtitkár urat kérdezem, hogy a bizottsági álláspontokra kíván-e reagálni. (Jelzésre:) Nem. Köszönöm szépen.
(19.00)
Tisztelt Országgyűlés! Az összevont vitát ezennel lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy az előterjesztéshez módosító javaslatok érkeztek, először ezekről kell határoznunk.
Az ajánlás 2., 4., 5., 6., 7., 10. és 12. pontjait az előterjesztő támogatja. Ezek elfogadása kizárja a 11. pontban szereplő indítványt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 186 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
A támogatott javaslatokról történő határozathozatal után a bizottsági állásfoglalásokra figyelemmel még három indítványról kell szavaznunk.
Az ajánlás 1. és ezzel összefüggő 3. pontjában Szatmáry Kristóf az 1. §-ban a lakásbérleti törvény, a 2. §-ban pedig a bírósági végrehajtásról szóló törvény rendelkezéseit módosítja az önkormányzati elővásárlási joggal kapcsolatban. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság viszont nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 2 igen szavazattal, 182 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 8. pontjában Kovács Zoltán és mások új rendelkezéssel egészítik ki a törvényjavaslatot. Ebben a költségvetési törvényben az önkormányzati elővásárlási jog alkalmazásával kapcsolatban kiadási előirányzatot módosítanának. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 6 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Kovács Zoltán és mások a törvényjavaslat új rendelkezéssel történő kiegészítésével kormányfelhatalmazást terjesztenek elő a költségvetési törvény 1. számú mellékletének kiegészítésével. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 6 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9876. számú törvényjavaslatot annak imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 191 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 188 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 16 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnök úrtól.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť