KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS szociális és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselő úr, köszönöm szépen a kérdését. Az alapot egymilliárd forint tőkével hozta létre a kormány, és a befizetői oldalról nézve ez egy nyitott kezelésű pénzügyi forrás, annál is inkább, mert arra szeretnénk biztatni magánszemélyeket, vállalkozásokat, de még állami szervezeteket is, akiknek módjukban áll befizetni ebbe a kasszába, tegyék azt meg. Ez év nyarától indul lehetőségként ez a krízisalap, és tekintettel arra, hogy nagyon sok család kerül olyan helyzetbe, amikor váratlan kiadásai lépnek föl -, természetesen itt nem arra kell gondolni, hogy ebből a pénzből akár házat és lakást lehet vásárolni, mert nem erről van szó, de bizony, nagyon sok családnak ez is segítség, amikor egy- vagy kéthavi rezsijét nem tudja kifizetni, mert egy váratlan esemény történt a családban, mondjuk, egy haláleset vagy egy váratlan betegség, amire nem számítottak -, lehetővé válik, hogy ez a család ilyen jellegű segítséget kapjon.
A technológia nagyon egyszerű: a kérvényt a települési önkormányzat jegyzőjéhez kell benyújtani, és a jegyző, aki elvileg kell hogy mindenkit ismerjen, hiszen birtokában van a legtöbb információ, ott vannak azok az intézmények, akik tudnak felvilágosítással szolgálni, a családsegítők, a gyermekjóléti szolgálatok, a védőnők, a háziorvosok; summa summarum: a jegyző láttamozásával a regionális nyugdíj-biztosítási igazgatóság az, aki folyósítja ezt az egyszeri segélyt. Szeretném megjegyezni, hogy ez nem azt jelenti, hogy egy nagy létszámú családból mindenki kérhet ilyet, hiszen családonként egyetlenegy fő jogosult arra, hogy ilyen kérelemmel forduljon a nyugdíj-biztosítási igazgatóság felé. Én azt gondolom, ez a forrás elegendő arra, hogy mintegy 50-70 ezer embernek tudjunk ebben az évben gyors segítséget nyújtani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť