ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Full text search

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Most soron következik a vasúti közlekedésről szóló 2005. évi CLXXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/9520. számon, az egységes javaslatot pedig T/9520/30. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, záróvitára is sor kerül. Az ezekről készült bizottsági ajánlást T/9520/35. számon kapták kézhez.
Indítványozom, hogy az ajánlásban szereplő pontokat összevontan tárgyalja az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze. (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy a látható többség a javaslatot elfogadta.
Megnyitom tehát a záróvitát az ajánlás 1-10. pontjaira. Kérdezem, kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.
Megkérdezem Hónig Péter miniszter urat, kíván-e szólni. (Dr. Hónig Péter jelzésére:) Nem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! A záróvitát így lezárom.
Most a módosító javaslatokról döntünk. Kérdezem önöket, elfogadják-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1-10. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 352 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9520. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 354 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.
Az előterjesztő indítványozta a törvény sürgős kihirdetését. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e ezzel, mármint a sürgős kihirdetéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 352 igen szavazattal, 2 nem ellenében, tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť