GRÁF JÓZSEF

Full text search

GRÁF JÓZSEF
GRÁF JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény módosítása tárgyában beterjesztett T/9434. számú képviselői önálló indítványt a kormány támogatta.
A képviselő úr pontosan felidézte az okokat. Mindenekelőtt azért van szükség a módosításra, mert a gazdasági társaságokról szóló törvény 365. § (3) bekezdése szerint a közhasznú társaság 2007. július 1-jét követő két éven belül, azaz 2009. június 30-ig társasági szerződése módosításában nonprofit korlátolt felelősségű társaságként működhet tovább, más nonprofit gazdasági társasággá alakulhat át, vagy jogutód nélkül a megszűnését határozhatja el. 2009. március 1-jével a TIG Kht. alapító okirata módosításra került, annak érdekében, hogy a nonprofit korlátolt felelősségű társasági formában működhessen tovább, TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. néven.
A cégbíróság a TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. bejegyzés iránti kérelmét elutasította, hivatkozva a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi törvényre. Ennek a lényege az, hogy a közhasznú társaság köteles közhasznúsági nyilvántartásba vételét kérni és nyilvános adatokat szolgáltatni, azonban az e tevékenységet folytató TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem tud megfelelni ennek a közhasznú szervezetként történő nyilvántartásba vétel törvényi feltételeinek, mivel nem tud eleget tenni ennek a nyilvánosságot biztosító, illetve beszámolási szabályoknak, hiszen a gazdaságbiztonsági tartalék készletének összetétele, volumene és az azokkal történő gazdálkodás államtitoknak minősül. Ezért indokoltnak tartjuk a képviselő úr módosító indítványát, és a kormány támogatja.
Kérjük tisztelt képviselőtársainkat, hogy az elmondott indokok alapján a törvényjavaslatot fogadják el. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť