TATAI-TÓTH ANDRÁS

Full text search

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Velkey képviselő úr azt mondta az imént, hogy a valódi problémák megoldását kell napirendre tűzni, és aztán sok mindenről beszélt még.
Én csak erre szeretnék reagálni, hogy mi az a valódi probléma. Egyetértünk abban, hogy nem lehet belenyugodni a mai helyzetbe, hogy évente mintegy tízezer gyermek úgy hagyja el az iskolarendszert, hogy elmenekül belőle, mindenféle iskolai végzettség és szakképzettség nélkül, potenciális munkanélküliként, eltartottként. Ez az a valóságos probléma, amire megoldást kell találnunk.
Én elfogadom azt, és én leszek az első, aki abban az esetben, ha minden nyolcadikos gyerek úgy hagyja el a nyolcadikos iskolát, ahogy Velkey úr elképzeli, hogy milyen felkészültséggel, meg amit el kellene érni, akkor ez a mai javaslat okafogyottá válik, és én leszek az első, aki a visszavonását fogom kezdeményezni. De mindaddig, amíg ön vagy bárki más nem tesz le egy olyan javaslatot, hogy annak az évről évre megjelenő, korosztályonkénti tízezer gyermeknek a sorsát hogyan rendezzük, addig kitartok emellett, mert azt gondolom, hogy a valódi probléma ez, és az álprobléma itt most az ő számukra, ennek a tízezer gyereknek a számára az átjárhatóság meg az érettségi, meg a szabadságjog. Nem. Arról van szó, hogy egyáltalán olyan helyzetbe hozzuk-e ezeket a gyermekeket, hogy kikerülve az iskolarendszerből valamilyen munkát tudjanak vállalni.
Tegyenek jobb javaslatot, én azt támogatni fogom. Elméleti vitám nincs önnel, elméletileg egyetértünk, csak ez a nyavalyás gyakorlat a szentnek nem akar úgy működni, ahogy ön is meg én is elképzelem.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť