KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS szociális és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt hiszem, hogy nem kívánom húzni az időt a kormány álláspontjának ismertetésével, tőmondatban csak annyit szeretnék mondani, hogy a kormány támogatja az országgyűlési határozat megszületését. Azt is szeretném tisztázni képviselőtársaim előtt, hogy most nem paragrafusokról, bekezdésekről és definíciókról vitatkozunk, hanem arról, hogy van egy önálló képviselői indítvány, amely arról szól, hogy szülessék egy országgyűlési határozat.
A tárca vállalta azt, hogy a következő hetekben, hónapokban megalkotja azokat a jogszabályokat, amelyek azokat a célokat alátámasztják, amelyeket Hagyó képviselő úr is megfogalmazott - ezt sem kell különösebben ragozni -, tehát szeretnénk minél stabilabb védelmet nyújtani azoknak, akik jogszerűen használnak ilyen kártyákat.
(19.00)
Szeretnénk minél nagyobb támogatást adni ahhoz a munkához, elsősorban a fővárosban és a nagyvárosokban, amelyet a főpolgármester-helyettes úr is elmondott, hogy az egészségügyi intézmények közvetlen környezetében, az oktatási intézmények közvetlen környezetében meglegyenek azok a parkolóhelyek, amelyek a fogyatékos személyek jobb kiszolgálását hivatottak szolgálni.
A másik oldalról pedig mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy akik jogtalanul használnak ilyen kártyát, akik jogtalanul használnak ilyen parkolóhelyeket, akik visszaélnek közel 10 millió ember bizalmával, azok pedig méltó büntetést kapjanak, olyan méltó büntetést, hogy elmenjen a kedvük is attól, hogy még egyszer ilyet csinálnak. Tehát mindenben partnerek vagyunk.
Képviselő úr, annyit szeretnék még hozzáfűzni csak, hogy néhány pontosításra, néhány kiigazításra szükség van, de várom képviselőtársaimtól is természetesen a módosító indítványokat, és remélem, hogy egy-két héten belül véglegesíthetjük ezt az országgyűlési határozati javaslatot.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť