DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Legutóbb miniszter úrhoz intézett interpellációm óta figyelemreméltó dolgokra derült fény. Nyilvánosságra került egy koncessziós modellt tartalmazó dokumentum. Oszkó Péter egy nemzetközi ügyvédi irodahálózat egyik vezéralakjaként részt vett egy privatizációs konstrukció kidolgozásában, amely a regionális vízi közművek üzemeltetése privatizációja címet viseli. A modell a magánosítás egyik lehetséges formájaként a vízművek vagyonkezelésbe adását írja elő. Az állam ebben az esetben nem a vízművek tulajdonjogát adja el, hanem a víziközmű-társaságokat magáncégek üzemeltetésébe adja. Az ügyvédi anyagban javasolják a vagyonkezelési és üzemeltetési szerződések részleges kimunkálását. E koncepció szerint a regionális vízművek privatizálása akkor lenne célszerű, ha előtte megteremtik azok hatékony gazdálkodását. Ez volt Oszkó Péter terve néhány éve.
Lássuk, mi zajlik most a Bajnai-kormányban! A pénzügyminiszter irányítása alatt álló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződéssel lehetővé tette, hogy az Észak-magyarországi Regionális Vízművek másik két regionális vízmű felett vagyonkezelési jogot szerezzen. Azzal indokolták, hogy ezzel megteremtik a vízművek hatékony gazdálkodását, célszerű működését. Milyen érdekes, minden úgy történik, ahogy a korábban leírt koncessziós modellben szerepel!
Korábbi interpellációmban azt kértem miniszter úrtól, hogy nyilatkozzon az ügyben. Azt válaszolta: nem, nem és nem, nem adjuk el a vízvagyont, a vízhasznosítást, a vízszolgáltatást. Ehhez képest nem adták ki a vagyonkezelői szerződést. Kérdés az, hogy miért nem adják ki, mit titkolnak, és mik az igazi szándékaik.
Köszönöm válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť