DR. KATONA TAMÁS

Full text search

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! Az elmúlt hetekben ön volt szíves többször kérdést föltenni, interpellációt intézni hozzánk a vízi közművek tulajdonlásával kapcsolatban. Most hivatkozik egy koncepciós, vagy gondolom inkább, így akarta volna mondani, koncepcionális dokumentumra, amely arról szól az ön ismerete szerint, hogy fölmerült egy ügyvédi iroda szakértői véleményében, hogyan lehet privatizálni a regionális vízi közműveket.
A korábbiakban a válaszomban már elmondtam, hogy az új tulajdonosi program keretében fölmerült, hogy ennek részét képezhetik a regionális vízművekkel kapcsolatos tulajdonrészek is, mert ebben is van ráció. A jelen helyzetben - ahogy a múltkor is mondtam, megerősítem - a kormány nem tervez semmiféle privatizációt, mert ennek most nem látjuk értelmét. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell hatékonyabbá tenni a vízi közművek működését. Tehát ebből ezt a következtetést levonni nem lehet, mert attól, hogy nem akarunk privatizálni, attól még hatékonyabbá akarjuk tenni a működést, többek között azért, mert így lehet olcsóbbá tenni a vizet a lakosság számára. Azt gondolom, ez nem közömbös.
Ezért fölhívom a képviselő úr szíves figyelmét, hogy ezeket így nem lehet összemosni, és ilyen következtetést ebből levonni semmiképpen sem lehet. Egyébként a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elindult ezen az úton, hogy hogyan lehet hatékonyabbá tenni ezeket a vízi közműveket, de van még jó néhány olyan tárgyalás, ami előttünk van, többek között a Gazdasági Versenyhivatallal is meg kell tenni azokat a megbeszéléseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ez rendben legyen.
Elnök Úr! Köszönöm a lehetőséget.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť