GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a kérdését, képviselő úr. Én nem tudok róla, hogy bármilyen nyilatkozattételi tilalom lenne a falugazdászoknál. Egyetlenegy félreérthető dolog lehetett egy körlevélből, ami egy TEÁOR-bejelentéssel kapcsolatos, médiában való közzétételi tilalmat jelentett. Ha végignézi azt a levelet, láthatja, hogy valószínűleg ez is erről szól, és nem egy általános nyilatkozattételi tilalomról.
Képviselő úr, a falugazdászoknak május 15-éig óriási feladatuk lesz abban, hogy a területalapú támogatások beadása elektronikusan megtörténjen. Ezzel kapcsolatban semmilyen nyilatkozattételi tilalom nincs. Egyetlenegy dolog van: miután egy európai uniós jogszabályi változás történt a TEÁOR-számokkal kapcsolatban, ezért a megyei igazgatók kaptak egy olyan levelet, amelyben arra kérte őket a központ, hogy ezzel kapcsolatban a médiában ne tegyenek közzé semmilyen hirdetést, ugyanis korábban volt egy olyan gyakorlat, hogy médiahirdetéseken keresztül is adtunk tájékoztatást azért, mert ez alapvetően az APEH feladata.
Azt gondolom, hogy valamelyik megyei igazgató - amit meg fogok nézni, képviselő úr, de ha ideadja nekem ezt a levelet, akkor egyszerűbb lesz, mert gondolom, nem várja el, hogy egy 13 ezer fős intézménynél minden egyes megyei levél a kezünkön keresztül menjen, ez nem is lenne jó, ennél azért nagyobb a bizalom a vezetőtársaink iránt -, valamelyik kollégánk félreértett valamit. De ez a nyilatkozattételi tilalom nem is tilalom, hanem arról van szó, hogy ebben nem adhatnak ki hivatalos állásfoglalást, ugyanis nem hozzánk tartozik a rendszer, viszont az őstermelői igazolványok megújítása kapcsán lesz egy számváltoztatási kötelezettség, de ők nem jogosultak abban, hogy ebben bármit is nyilatkozzanak, ugyanis ez - még egyszer mondom - nem a falugazdászok, hanem az APEH feladata.
Azt kérem tehát, képviselő úr, hogy hadd nézzem meg ezt a levelet, és utána tisztázni fogjuk, hogy ki mit értett félre, mert szó sincs semmilyen szájzárról meg tilalomról, a 650 ember kitűnően végzi a dolgát, és mi azt szeretnénk, ha ez ezután is így lenne.
Köszönöm szépen a kérdést, és kérem, hogy fogadja el a választ.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť