JÁRVÁS ISTVÁN

Full text search

JÁRVÁS ISTVÁN
JÁRVÁS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Igen tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt héten több Szolnok megyei polgármester keresett meg azzal a problémával, hogy nem értik a falugazdász-hálózat működését. Amikor elmondták a problémájukat, először azt hittem, hogy rosszul hallok, aztán később, amikor megmutatták az erről szóló dokumentumot, akkor azt hittem, hogy rosszul látok, de végül is meg kellett állapítanom, hogy jól hallok és jól látok.
Hogy valójában miről is van szó, engedjék meg, hogy idézzek az ominózus körlevélből. “Felhívom minden falugazdász figyelmét, hogy az MGSZH-központ utasítása értelmében nyilatkozattételi tilalom lépett életbe, 2009. március 5-étől sem írott, sem szóbeli nyilatkozatra nincs lehetőség. Az ilyen jellegű igények egyelőre (legyen az akár önkormányzati, szakmai jellegű) nem teljesíthetők.” Tehát a falugazdászok mintegy szájzárat kaptak a megyei MGSZH körlevele alapján. Amint az a további pontokból kiderül - a 2., 3., 4. és 5. pontból -, viszont a jelentési kötelezettségük továbbra is fennáll, és pontosan le van írva, hogy miről, mit, milyen határidőben, milyen tartalomban és milyen formában kell benyújtaniuk. Tehát azokról, akiket nem tájékoztathatnak, jelenteniük kell.
Igen tisztelt államtitkár úrtól azt szeretném megtudni, hogy 2009 márciusában mi indokolja ilyen nyilatkozattételi tilalom meghirdetését a megyei MGSZH részéről. Továbbá azt is szeretném megtudni, hogy meddig van érvényben ez a nyilatkozattételi tilalom. Március 16-áig? A területalapú támogatások beadásának határidejéig? Az agrár-környezetvédelmi pályázatok benyújtásának határidejéig? Vagy netalántán ez már a kormányváltásig így marad?
Megértem az aggódó polgármestereket, hogy kifogásolják ezt az intézkedést, hiszen ők biztosítanak helyet számukra.
Államtitkár úr, ön fel tudja oldani ezt a tilalmat, amelyet a megyei MGSZH meghirdetett?
Megtisztelő válaszát köszönöm. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť