VELKEY GÁBOR

Full text search

VELKEY GÁBOR
VELKEY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Államtitkár Úr! A kormány 2008 őszén készített elemzése szerint a központi közigazgatás működési költségei jelentősen csökkenthetők. Erről a kérdésről hasonló véleményt fogalmaznak meg a szakértők, és hasonló álláspont olvasható a Reformszövetség immár a parlament előtt lévő anyagában is. A kormány véleménye azonban időközben megváltozott. Álláspontja szerint ma már nem csökkenthetők a központi költségvetés működési kiadásai.
Kérdéseim ezek után a következők. Az elmúlt három évben mekkorák voltak a központi közigazgatás működési kiadásai, mekkora volt a személyi állomány? Hogyan oszlottak meg ezek a költségek a minisztériumok és egyéb intézmények között? Van-e esetleg adatuk arra vonatkozóan, hogy nemzetközi összehasonlításban, GDP-arányosan mekkorák ezek a költségek? Mi az oka a meglévő különbségeknek önök szerint? Mennyiben történtek csökkentések az elmúlt egy hónapban? Pontosan mennyivel lett kisebb a központi költségvetés működési kiadása? Ebből mennyi az egyszeri és mennyi a jövőben is automatikusan érvényesülő mérséklés?
Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť