DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügyi és rendészeti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, félreértette Salamon képviselő úr Frankné Kovács Szilvia képviselő asszony szavait, hiszen ő éppen azt mondta el, hogy egy olyan törvényalkotási menetben kívánjuk megteremteni ennek a jogintézménynek a jogszabályi feltételeit, ami az általános vitát, részletes vitát, szavazásokat magába foglalja. Ezért nyújtott be egyébként a kormány az Országgyűlésnek egy külön törvényjavaslatot a bejegyzett élettársi kapcsolatokról, amelynek előkészítése során messzemenően figyelembe vettük az Alkotmánybíróság határozatából következőket. Bár meg kell mondanom, hogy az Alkotmánybíróság nem túl sok kapaszkodót adott a jogalkotónak, mikor meghozta döntését, hiszen csak annyit mondott, hogy különbségnek kell lennie a házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat között, de hogy a különbségnek milyen mélységűnek kell lennie, arról már nem szólt.
Tehát erre benyújtott egy külön törvényjavaslatot, épp azért, hogy azt a méltatlan állapotot, amit ön elmondott, azt elkerüljük, hogy ne itt, a polgári törvénykönyv vitája során kelljen kialakítani minden lényeges elemét ennek az új jogintézménynek. Ezért, hogy ezt elkerüljük, ezért nyújtottuk be, meglesz a lehetőség, hogy annál a törvényjavaslatnál mindenki kifejtse az álláspontját, ha kell, akkor módosító indítványokkal, bizottsági, parlamenti vitával megtárgyaljuk, véglegesítsük, és a parlamenti ütemezésben ez a két törvény utol fogja érni egymást, tehát egymásra tekintettel kerülhet sor ezek elfogadására.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť