DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Országgyűlés! Én abszurdumnak tartom, és felháborodással is fogadom azt a gondolatot, hogy egy olyan intézmény, amiről egyszer egy olyan külön törvényt alkottunk, amiről annak idején is heteken, hónapokon át folyt a vita, amit aztán az Alkotmánybíróság megsemmisített, azt az intézményt egy kapcsolódó módosító javaslat rendezze. Tudvalevő, hogy a kapcsolódó módosító javaslatról az Országgyűlés már nem is tárgyalhat, csak a bizottság.
Tehát ezt a kérdést úgy szándékoznak - hogy idézzem képviselőtársamat - tisztába tenni, hogy magának a plénumnak a részvételét ennek a törvényjavaslatnak a megtárgyalásából kizárják. Hát kérem, ez abszurdum, és ez felháborító! Egy ilyen intézménynek a bevezetésénél meg kell teremteni a tisztességes tárgyalás feltételeit, az általános vitának, a részletes vitának a feltételeit, ezt így megoldani és így kezelni, ez egy alkotmányos állam és egy alkotmányos törvényhozás működésével összeegyeztethetetlen.
És nem lehet arra sem építeni, amit a képviselő asszony mond: szeretnénk, bízunk benne, reméljük. Hát “szeretnénk”-re, “bízunk benné”-re, “reméljük”-re nem lehet polgári törvénykönyv szabályait megalkotni és elfogadni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť