DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (KDNP): A végrendeleti végrehajtó azért egész más dolog, ott arról van szó, hogy a végrendelet érvényesülése szempontjából még bizonyos szabályokat kell alkotni, de nem maguknak az öröklési szabályoknak a tartalmát érintő kérdésekről van szó. Nem arról van szó, hogy például ki fog örökölni és ki nem. Mert itt most az öröklési jogi részben majd látni fogjuk, szerepel egy javaslata a tisztelt képviselő asszonynak és társainak, hogy a bejegyzett élettárs ugyanúgy örököl, mint a gyerek.
Hát ki az a bejegyzett élettárs? Ma még nem tudjuk! Hát hogy lehet akkor megszavazni, hogy ugyanúgy örököl, mint a gyerek? Hát ilyenről akkor tudok dönteni, hogy ez jó szabály vagy nem jó szabály, ha tudom, hogy ki a bejegyzett élettárs. Ha nem tudom, akkor föl sem merülhet, hogy ezt elfogadjam. Az öröklési jogot is át fogjuk alakítani újból, még mielőtt hatályba lép a törvény, ha úgy gondoljuk, hogy ez nem jó szabály?
Amikor megalkottuk a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló külön törvényt, akkor fogjuk összeméricskélni újból a polgári törvénykönyvvel, hogy hohó, hát ez a szabály se illik ehhez, az a szabály se illik, és újra át kell variálni?! Hát ilyenfajta törvényalkotást még én nem láttam! Szerintem ilyenre még nem volt példa Magyarországon!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť