DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (KDNP): Lehet, hogy nem fejeztem ki magam világosan. Éppen ez a probléma. Valóban a 859-esről kellett volna beszélni, és ha jól emlékszem, Vékás professzor úr is ezt sérelmezte, ezt kifogásolta.
Gyakorlatilag ezek olyan durva változások az öröklés rendjében, amelyek indokolatlanok. Miért kell kizárni a haszonélvezeti jog öröklésének a lehetőségét? Miért kell kizárni azt a bevált, elfogadott ősi formát, hogy a gyermek örökli az állagot, a túlélő házastárs pedig a haszonélvezeti jogot? Miért kell ezt a lehetőséget kizárni? Teremtsük meg az ettől való rugalmas eltérés lehetőségét. Teremtsük meg annak a lehetőségét, hogy megegyezés formájában máshogy rendezzék a gyermekek és a házastárs az egymás közti vagyoni viszonyt, de hagyjuk meg a minél rugalmasabb megoldások lehetőségét.
Emberek százezrei élnek ezzel a lehetőséggel, hogy haszonélvezeti jogot örökölnek, ami majd megszűnik, amikor ő meghal, vagy ha egyébként az özvegyi jogra való jogosultsága megszűnik más okból, és akkor a gyermek állagöröklése teljessé válik. Nem az a probléma, hogyha ettől eltérést megengedünk, de csak megengedjük az eltérést. Ne tegyük kizárólagossá azt a másik megoldást, amit ez a módosító javaslat tartalmaz. Ez ezzel a probléma, és ezzel összefüggésben akkor nyilvánvalóan megválaszolható az a kérdés, amit képviselőtársam feltett, hogy mi végre maradhat még szükség a haszonélvezeti jog korlátozására.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť