DR. SZÉP BÉLA

Full text search

DR. SZÉP BÉLA
DR. SZÉP BÉLA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Salamon képviselőtársamnak a bácskai menyasszonyra vonatkozó történetét követően talán megengedhető számomra, hogy elmondjam, hogy szegény nagyapám, ha élne, akkor biztos azt mondaná, hogy ez a technika nem ér semmit, mert elég szóval jelentkezni, és máris meg lehet előzni azt, aki gombot nyomott, illetve ha az ember ilyen módon jut szóhoz, akkor a két percből is könnyen három lehet.
Úgy gondolom, hasonlóan nem hagyható szó nélkül Salamon képviselőtársam legutóbbi hosszú hozzászólásának a 852. ajánlási pontra vonatkozó megállapítása, ami szerint helyes és indokolt lenne annak a módosítónak a támogatása, elfogadása, amely a megfogant méhmagzatra vonatkozó újabb rendelkezést tartalmazta volna a tekintetben, hogy törvényes öröklésre jogosult. Úgy gondolom, hogy vannak olyan politikai pártok, amelyekre jellemző, hogy ugyanazt a mondatot szeretik újra, újra és újra elmondani, függetlenül attól, hogy valósak, helyesek, vagy sem, mert csak jobban megérti a hallgató.
De úgy gondolom, ha jogszabályt szerkesztünk, fogalmazunk, elégséges egy egyértelmű szabályt egy helyen megfogalmazni, főleg abban az esetben, ha általános szabályok szövegrész után olvasható. Szíves figyelmébe ajánlom képviselőtársamnak a második könyv 2. § (1) bekezdésének a rendelkezését, amely úgy szól, hogy a jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától illeti meg. Ez egyértelműen pótolja, és mivel általános szabály, feleslegessé teszi a 852. ajánlási pontban megfogalmazottakat.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť