ELNÖK (Jakab István)

Full text search

ELNÖK (Jakab István)
ELNÖK (Jakab István): Tisztelt Országgyűlés! A támogatott indítványok elfogadása kizárja az ajánlás 21., 24., 25., 26., 34., 35., 37. és 45. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 3. pontját.
Kérdezem önöket, elfogadják-e a támogatott javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 356 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági állásfoglalásokra figyelemmel még további javaslatokról is döntenünk kell.
Az ajánlás 2. pontjában Szabó Rebeka az 1. § (3) bekezdés a) pontjának módosítását javasolja. Ebben a Nemzeti Földalap egyik rendeltetési célját változtatja meg. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 17 igen szavazattal, 338 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 7. pontjában Ficsor Ádám és Gőgös Zoltán a 8. § (3) bekezdésében a tanács tagjainak tiszteletdíjára vonatkozó szabályt változtatják meg. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 104 igen szavazattal, 250 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 11. pontjában Ficsor Ádám és Gőgös Zoltán a 10. § (2) bekezdés a) pontjában a tanács elnökére és tagjára vonatkozó összeférhetetlenségi szabályt módosítják. A mezőgazdasági bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 104 igen szavazattal, 250 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 13. pontjában Szabó Rebeka a 14. § (2) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy az ellenőrző bizottságba egyes társadalmi szervezetek további egy tagot jelölhessenek. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 59 igen szavazattal, 297 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 16. pontjában Ficsor Ádám és Gőgös Zoltán a 14. § (9) bekezdésének módosításával azt javasolják, hogy az ellenőrző bizottság bármely tagja köteles legyen jelezni a miniszternek a tevékenység jogszabályba ütközését. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 105 igen szavazattal, 251 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 18. pontjában Ficsor Ádám és Gőgös Zoltán a 17. §-t új rendelkezésekkel egészítik ki, amelyben nyilvántartásra vonatkozó közzétételi kötelezettséget írnak elő. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 103 igen szavazattal, 253 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 22. pontjában Szabó Rebeka a törvényjavaslatot új rendelkezéssel egészíti ki, amelyben tulajdonjog-átruházás tilalmát terjeszti elő. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 58 igen szavazattal, 297 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 23. pontjában Szabó Rebeka a 19. § (1) bekezdését új ponttal egészíti ki. Ebben újabb kizáró feltételt ír elő a földrészlet hasznosítására irányuló szerződés megkötésével kapcsolatban. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 61 igen szavazattal, 295 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 28. pontjában Kiss Sándor a 22. § (1) bekezdés módosításával a tulajdonjog továbbadását is kizárja. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 57 igen szavazattal, 297 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 29. pontjában Szabó Rebeka a 23. § (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi, amelyben az előzetes hozzájáruláshoz további szervezeteket sorol fel. Az LMP kérésére szavazunk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 58 igen szavazattal, 296 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
A kiegészítő ajánlás 7. pontjában a mezőgazdasági bizottság a 26. §-t új bekezdéssel egészíti ki, amelyben az elő-haszonbérleti és elővásárlási jog gyakorlásának új feltételét terjeszti elő.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 56 igen szavazattal, 296 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Az ajánlás 32. pontjában Ficsor Ádám és Gőgös Zoltán a 27. § módosításával azt indítványozzák, hogy a földrészleti jegyzéket a Hivatalos Értesítőben is szükséges legyen közzé tenni. A gazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 85 igen szavazattal, 254 ellenszavazattal, 14 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elutasította.
(18.50)
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 42. pontját előterjesztője visszavonta.
A kiegészítő ajánlás 9. pontjában Ficsor Ádám a 37. § (1) bekezdésében a termőföldtörvény 10. § (1) bekezdés b) pontjának módosításával az elővásárlási jogra jogosultak körét bővíti. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 79 igen szavazattal, 271 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem döntöttünk. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok.
A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť