ELNÖK (dr. Schmitt Pál)

Full text search

ELNÖK (dr. Schmitt Pál)
ELNÖK (dr. Schmitt Pál): Kövér László úr és más képviselők sürgős tárgyalást kérve benyújtották az iskolai nemzeti összetartozás napja bevezetéséről, a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról és erősítéséről a közoktatásban, valamint a Magyarország határain kívül élő magyarság bemutatásáról szóló H/638. számú országgyűlési határozati javaslatot.
Megkérdezem, hogy az előterjesztők részéről kívánja-e valaki a sürgős tárgyalásba vételi kérelmet megindokolni. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a H/638. számú országgyűlési határozati javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az országgyűlési határozati javaslatot 312 igen szavazattal, 52 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.
Csampa Zsolt úr és más képviselők sürgős tárgyalást kérve benyújtották a katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények vezetőinek, oktatóinak és hallgatóinak jogállásáról szóló 1996. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/616. számú törvényjavaslatot. Megkérdezem, hogy az előterjesztők kívánják-e indokolni a sürgős tárgyalásba vételi kérelmet. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/616. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 361 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot sürgős tárgyalásba vette.
A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény módosításáról szóló T/648. számú törvényjavaslatot. Megkérdezem, hogy a kormány részéről kívánja-e valaki indokolni a sürgős tárgyalásba vételi kérelmet. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/648. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 363 igen szavazattal, 1 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot sürgős tárgyalásba vette.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Fidesz-frakció a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló új változatú, T/676. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalására a mai napon nem tesz javaslatot, hiszen az általános vitára a holnapi napon kerül sor.
Rogán Antal úr és más képviselők sürgős tárgyalást kérve benyújtották a Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény módosításáról szóló T/657. számú törvényjavaslatot.
Megkérdezem, az előterjesztők részéről kívánják-e indokolni a sürgős tárgyalásba vételi kérelmet. (Nincs jelzés.) Úgy látom, hogy nem.
(14.40)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a T/657. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 362 igen szavazattal, 1 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalásba vételt elfogadta.
Úgy látom, Lamperth Mónika ügyrendi felszólalásra jelentkezett. Tisztelt Képviselő Asszony! Kérem, várja meg, amíg a napirendet elfogadjuk, és szívesen adok önnek szót. (Moraj az MSZP soraiban. - Dr. Vadai Ágnes: Azzal függ össze!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť