DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Egy: nem töröltük el a bérplafont. A második: 98 százalékos adóval terheltük a méltatlanul magas végkielégítéseket.
Egyébként a kérdésében foglaltaknak abban igaza van, hogy az akcióterv e pontjának lényege, hogy a felügyelőbizottsági és igazgatósági létszámok jelentős csökkentésével, hatékonyabb bérgazdálkodással közel 50 milliárd forintot takarítsunk meg. Bízom benne, hogy ezt a szándékot itt a parlamentben is mindenki, így ön is értékeli, hiszen a takarékosan, feladatait maradéktalanul ellátó állam közös ügyünk.
Az átfogó bértömegcsökkentés a teljes állami társasági portfólióra vonatkozik. Az egyes szektorok vagy vállalatok esetében azonban még további egyeztetések, elemzések tárgya, hogy milyen mértékű lesz a bértömegcsökkentés. Ennek keretében felülvizsgáljuk az állami tulajdonban lévő vállalatok, szervezetek bérgazdálkodását, jövedelmeket, vezetői struktúráját, a tisztségviselők számát és díjazását. Hangsúlyozom, hogy kizárólag a többségi állami tulajdonú társaságoknál térünk át a bértömeg-szabályozásra, így az intézkedés a közszférában dolgozókat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket nem érinti.
A rendelkezés eredményeként alacsonyabb lesz a költségvetésből származó támogatási igény, jelentősen javulhat az érintett társaságok gazdálkodásának hatékonysága és fegyelme. Tömeges elbocsátásokat, mint ahogy ön is említette, nem tervezünk, ilyennel nem számolunk. Azzal pedig, remélem, a képviselő úr is egyetért, hogy feladat és dolog nélküli emberek az állami vállalatoknál ne maradjanak. Nagyon reméljük, hogy az érdekképviseletekkel együttműködve a legjobb és a legemberibb megoldást tudjuk megtalálni.
Köszönöm, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť