DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Az a konkrét kérdésem, hogy lesz-e bércsökkentés. Az állami vagyonkezelés területén bejelentett 15 százalékos bértömegcsökkentést hogyan tervezi végrehajtani a kormány? A 15 százalékos bértömegcsökkentés az állami vagyonkezelés területének mely részterületeit fogja érinteni a legnagyobb mértékben? A postát, a MÁV-ot? A legnagyobb foglalkoztatókat vagy esetleg más területeket is? Milyen ütemezésben kívánja megvalósítani a kormány ezt az intézkedést? Hiszen a 48 milliárdnyi megtakarítás úgy tűnt, mintha azonnalra szólna. Várható-e, hogy a bércsökkentés következtében ugyanazért a munkáért az egyes területeken kevesebb fizetést kapnak majd az állami vagyongazdálkodás területén, röviden az állami cégeknél dolgozó emberek? Várható-e a kormány szerint, hogy jelentős elbocsátásra kerül sor, vagy ha nem lesz jelentős, tömegesnek mondható létszámcsökkentés, akkor a 48 milliárdos bértömegcsökkentés fizetéscsökkentéssel realizálódik?
A végső kérdésem, hogy miért törölték el a vezetői bérplafont? Miért a dolgozókra kívánják önmagában hárítani ezt a 15 százalékos bértömegcsökkentést? Miért nem lehetett a Bajnai-kormány által bevezetett bérplafont érvényben hagyni? Miért gondolja a miniszterelnök úr azt, hogy ha az igazgatóságokat, illetve a felügyelőbizottságokat lecsökkenti az általa részletezett mértékben, tehát mintegy egytizedére, az milliárdos nagyságrendű megtakarítást fog eredményezni?
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť