DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Bizonyára megérti, hogy folyamatban lévő ügyészségi nyomozás állásáról vidékfejlesztési államtitkárként nem tudok most önnek tájékoztatást adni. A kérdésben megfogalmazott felvetések ugyanakkor tükrözik a magyar társadalomban számos példa alapján jogosan kialakult azon közvélekedést, hogy a nemzeti vagyonunkkal eddig - finoman szólva - nem gazdálkodtak megfelelően, mondhatnám azt is, hogy széthordták.
Feltett szándékunk, hogy ezt a helyzetet gyökeresen megváltoztatjuk. A kérdés kézhezvételét követően az államot megillető felső-szigetközi vadászati joggal kapcsolatban a miniszter úr azonnal tájékoztatást kért. Eszerint a több mint 20 ezer hektáros területen jelenleg a Felső-szigetközi Vadász Szövetség vadgazdálkodik. A vadászati jog hasznosítására létrejött társaság tagjai az állami tulajdonú Kisalföld Erdőgazdaság, a Lajta-Hanság Zrt., valamint három vadásztársaság.
Az erdőgazdaság mint az erdő vagyonkezelője, a zrt. mint az állami tulajdonú mezőgazdasági területek hosszú távú bérlője az állami tulajdonú területeknek megfelelő nagyságú területeken folytat vadgazdálkodást. Ez a döntés egyébként a képviselő úr által említett, szeptember 10-én tartott földtulajdonosi gyűlésen született. Mindenesetre, amit a képviselő úr is említett, a Legfelsőbb Bíróság is új eljárás lefolytatását rendelte el az ügyben, így azt javaslom, várjuk meg ennek eredményét.
Az első tárgyalást 2010. november 9-re tűzték ki. Én magam is úgy gondolom azonban, hogy ahhoz, hogy ilyen és hasonló kérdések ne merüljenek fel, az eddigiekhez képest gyökeres változásokra van szükség a föld- és birtokpolitika területén. Ennek keretében terveink szerint olyan intézkedéseket hozunk, amelyek révén meggátolhatjuk a földhöz kötődő vagyoni értékű jogok spekulatív kereskedelmét. Egyébiránt pedig arra kérem a képviselő urat, hogy az új jogi eljárás ismeretében térjünk vissza a kérdésre.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť