HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Elnézést. Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A Vialto Consulting és az Oktatási Hivatal közötti kapcsolatot az elmúlt parlamenti ciklusban is több interpelláció firtatta. A kérdések célja annak kiderítése, hogy valóban szükség volt-e a Vialto Consulting bevonására az Oktatási Hivatal munkájába, s hogy a díjazás, amit az elvégzett munkáért az állami forrásból kaptak, arányban áll-e az elvégzett munka minőségével és mennyiségével.
Tájékoztatom képviselő urat arról, hogy az új oktatási ágazatvezető, dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony a hivatalba lépése első intézkedései között kívánt informálódni az Oktatási Hivatal működéséről. Kiderült, hogy már a korábbi ágazati vezető, dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter vizsgálatot rendelt el az ügy részleteinek feltárására. A minisztérium ellenőrzési főosztályának vizsgálata szabálytalan szerződéskötési gyakorlatot állapított meg - utalok itt a képviselő úr által említett közbeszerzési eljárásra vonatkozó szabályok megsértésére -, amelyek mögött az elnök egyszemélyi felelőssége áll.
Összességében elmondhatom, hogy a dr. Hiller István korábbi miniszter úr által lefolytatott vizsgálat lezárult anélkül, hogy a képviselő úr által feltett kérdésekre megszülettek volna az egyértelmű válaszok, ezért úgy döntöttünk, hogy a vizsgálatokat ismételten le kell folytatni. Ez a munka jelenleg is tart, az eredményéről szívesen beszámolunk képviselő úrnak és adott esetben a tisztelt Háznak is.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
(16.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť