PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A minisztérium háttérintézményében, az Oktatási Hivatalban bő másfél éven át a Vialto Consulting nevű tanácsadó cég - információk szerint - két munkatársa tevékenykedett, hivatalosan 2009 májusáig. Ezalatt csak az Oktatási Hivataltól származó nettó jövedelmük együttesen több mint 122 millió forintot tett ki. Ezenfelül a cég maga kapott megrendelést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, a Vízügyi és Környezetvédelmi Hivataltól - hogy csak a kormányzati szektort említsük -, többek között a H1N1 elleni védőoltás beadásának iskolai megszervezésére.
Munkadíjuk az akkori miniszter által megadott adatok szerint egyes munkákért akár az óránkénti nettó 20 ezer forintot is elérhette, az általuk vállalt feladatokkal pedig az Oktatási Hivatal és vezetése kezéből vették volna ki a munkát. Információim szerint valójában a munka tekintélyes részét a hivatal munkatársai végezték el, a cég puszta koordinációja mellett, és állításuk szerint annak eredményét a Vialto munkatársai mint saját teljesítést könyvelhették el. Az is tudott, hogy a Vialto díjazását nem egyben, hanem a hivatali egységekre szétdarabolva számlázták.
Az Oktatási Hivatal 2010 januárjában újabb közbeszerzést tett közzé hasonló tanácsadói feladatokra 260 millió forint összegben. Az eredményhirdetésre és a szerződéskötésre véletlenül a választások előtti napokban került volna sor, a teljesítésre pedig azután, 2011 májusáig. Bár a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt a kiírás szabályossága mellett ajánlattevőként a Vialto igen kardoskodott, ennek ellenére a Közbeszerzési Döntőbizottság több ok miatt megsemmisítette a kiírást.
Kérdezem államtitkár urat: kívánja-e kezdeményezni azon közbeszerzések körülményeinek és teljesülésének a vizsgálatát (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amelyeken a Vialto ajánlattevőként indult? Kívánja-e vizsgálni a Vialto megbízásának és munkavégzésének a körülményeit, azt, hogy az Oktatási Hivatal vezetése a tőle elvárható szakmaisággal és takarékossággal foglalkoztatta-e a cég alkalmazottait?
Tisztelettel várom államtitkár úr válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť