DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): (Közbeszólás a Jobbik részéről: Új köröket futsz?) Nem, nem új, régi köröket.
Elnök úr, köszönöm a szót. Először is Dúró Dóra képviselőtársamnak reagálnék röviden: tavaly, amikor történt ez az eset, az én álláspontom akkor is világos volt, én nem mérnék kettős mércével. Azt gondolom, hogy legalábbis az ítélet jogerőre emelkedése előtt a Magyar Gárdának éppúgy joga van, joga volt felvonulni, mint ahogy a meleg büszkeségnapi vonulást is jogukban állt (Dúró Dóra tapsol.) békésen megtartani. Nem kettős mérce, ugyanannyi joga van az ilyen egyesületnek, mint a másiknak.
A másik, Szilágyi képviselőtársamnak: senki nem beszél arról, hogy a heteroszexuálisoknak vagy bárkinek szégyellnie kéne a szexuális identitását. Arról van szó, és talán itt kapcsolódik össze mégiscsak a két téma, hogy jó-e egy olyan társadalom, ahol különböző embereknek vagy etnikai hovatartozásuk vagy szexuális másságuk, identitásuk miatt bujkálniuk kell, és szégyellni kell magukat. Ezek a vonulások, még akkor is, ha megbotránkoztatóak, sőt, mondok durvábbat, tegnap én bementem erre a megnyitóra, ahol voltak, igen, olyan produkciók, amik számomra is kicsit furcsák voltak heteroszexuális lévén. (Derültség a Jobbik soraiban.) Nem kéne ezen nevetni, egyszerűen arról van szó, hogy meg kéne tanulni azt, hogy a legkülönfélébb identitású és szokású emberek élnek együtt egy politikai közösségben, és ezeknek az embereknek egy része nagyon régóta bujkál, szégyelli magát, úgy érzi, hogy nem tud emberhez méltó életet élni azon a településen, azon a munkahelyen, ahol tölti a mindennapjait. (Az elnök a hozzászólási idő leteltét csengetéssel jelzi.) Én ebben kérnék némi türelmet önöktől. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť