NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Országgyűlés! Először is engedjék meg, hogy mint az alkotmány-előkészítő eseti bizottság frissen megválasztott tagja köszönetet mondjak ennél a legújabb alkotmánymódosító napirendnél is a megválasztásomért. Azt gondolom, hogy az általam is folytatott konstruktív ellenzékiség is megnyilvánult ebben a nagyfokú támogatottságban, ami ellenszavazat nélkül, mindössze két tartózkodás mellett fejezte ki azt az egyöntetű támogatást, hogy nekem is helyem van ebben az alkotmány-előkészítő bizottságban. Tehát még egyszer köszönöm ezt a nagyfokú bizalmat először is.
Másodszor arról kívánok beszélni, hogy miközben elvileg az új alkotmányról beszélünk, hogy majd egy eseti bizottságban ezt megalkotjuk, aközben hétről hétre jönnek ide újabb és újabb alkotmánymódosítások, amelyekre rendszerint csak néhány órás vagy legfeljebb néhány napos felkészülési időnk van, ami - mivel rövid módosításokról van szó - még talán adott esetben, ha tényleg sürgős lenne, elfogadható is lenne.
(19.40)
De nem rosszhiszeműség azt feltételezni, hogy sokszor valami csapda van ezekben, hiszen volt már példa olyan sunyi beterjesztésre, mint annak a bizonyos négyötödös passzusnak az eltörlése, amelyet nem őszintén megindokolva tettek meg, mint már néhányan önök közül ezt legalább elismerték, hanem elrejtve a sorok között a Házszabályt is megszegve indoklást, még megnevezést sem tettek bele az egész javaslatba. Ezért tehát jobban örülnék, ha több idő lenne e javaslatok kidolgozására.
A konkrét tárgyban a következő napirend során kívánok szólni, viszont mivel most is alkotmánymódosításról van szó, és tudva azt, hogy ebben az országgyűlési ciklusban a tavaszi és a rendkívüli nyári ülésszakban is még egyetlenegy ellenzéki javaslatot sem vett napirendjére az Országgyűlés, ezért nem is bízunk abban, hogy az általunk megfogalmazott akár alkotmánymódosítások, akár törvénymódosítások itt hamarosan egyáltalán napirendre kerülhetnének, ezért nagyon kérem önöket, ha már itt záporoznak az alkotmánymódosítások, a következő ilyen esetében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelyet biztos benyújtanak még hétvégén... - egy következő kétpercesben fogok szólni. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť