BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem kívánom sokáig fenntartani a Házat, de kérem figyelmüket. Ugyanis Szűcs Erika miniszter asszony egy érdekes dolgot mondott. Nem az motiválta annak idején a rászorultság és a gondozási szükséglet megállapítását, hogy kevés volt a kapacitás. A kormány kevesebbet akart költeni az önök idején az öregekre, az idős, elesett emberekre.
Tudja mit? Hat hónapig nem álltak fel a bizottságok, üresek voltak vagy legalábbis alulkihasználtak a szociális intézmények, és az eljárási rend sem volt kialakítva, és nem álltak fel a szakértők. Őrjöngtek az intézmények, mert a törvény megszületett, hogy szükségeltetik ezt a szabályt és ezt a rászorultságot és gondozási szükségletet megállapítani. De tessenek mondani, ha kimennek egy idős asszonyhoz, és három vagy négy órában mosnak rá, gyógyszert vesznek és foglalkoznak vele, megetetik, azt miért kell tanulmányokhoz kötni. Ha valaki rászorult, idős ember, miért ne juthasson egy szakosított szociális intézménybe?
Itt pusztán a restrikciós, megszorítási intézkedések motiválták, amely nagyon nem volt helyes, és nagyon sok öreg ember életét megkeserítette. Ezen változtatni kell, helyes a miniszter úr elképzelése, és rá kell bízni a helyi önkormányzatokra. Érdekük fűződik hozzá, és ellátási kötelezettségük van. Ebben semminemű korrupcióveszélyt nem látok az idős emberekről való gondoskodás tekintetében.
Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť