BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Dr. Bertalanhoz szeretnék csatlakozni az ellenőrzést illetően, hisz volt oka. Annak idején az egyházi, szociális intézményeket jobban ellenőrizték az állami normatíva igénylése és törvényessége, egyébként a feltételek tekintetében is, mint az államit.
Bár itt az állami, kedves képviselő asszony, nem helyes, mert vannak ellátási kötelezettek, az alapellátás az önkormányzat feladat, míg a szakosított a megyéé. Nem az állam szervezi ki, hanem az önkormányzatok az ellehetetlenült költségvetési támogatások mellett kistelepülésen különösen ragaszkodtak, és megoldásként jelent meg a gondoskodás, hogy egyházra bízták az alapellátási feladataikat, amely a történelmi egyházakra vonatkozik, és tradicionálisan - úgymond - az ön szavai szerint kiszervezték, mert ezt a megoldást tudták biztosítani. Ezt megint a szükség állította elő.
Amúgy különben az egyházak gondoskodása ténylegesen sokszor humánusabb, és több emberi tartalmat és nagyobb gondoskodást biztosít, mint egy önkormányzati intézmény. Úgyhogy nem kell félteni ettől, és nem kiszervezése az államnak, hanem az önkormányzatok a feladatot így tudták megoldani, mert így lehetetlenítették el, a megszorításokkal.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť