SZŰCS ERIKA

Full text search

SZŰCS ERIKA
SZŰCS ERIKA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Csak arra szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét, hogy az alapprobléma nem a gondozási szükséglet és annak az elbírálásának a hosszadalmassága, az alapprobléma a kapacitások hiánya. Az én tudomásom szerint jóval kevesebb a bentlakásos férőhely, mint ahány arra jelentkező és valójában rászoruló állampolgár van. A gondozási szükséglet megállapítása minden bonyolultságával olyan eszköz lett volna - vagy azt szándékozták - és örülök, hogy ezt Czunyiné Bertalan Judit képviselőtársam elismerte -, amely szakmailag a hiányzó kapacitásokat a bővelkedő jelentkezők között úgy próbálta meg elosztani, hogy valóban a gondozási szükséglet szempontjából és jövedelmi szempontból legrászorultabbak jussanak először elhelyezéshez, és a jobb állapotúak pedig a család gondozásában maradjanak, amíg lehet.
Azt gondolom, ez a probléma ebben a törvényjavaslatban továbbra sincs kezelve. Ezért tartom aggályosnak az intézményvezetőhöz telepíteni ezt a jogosítványt, hiszen világosan elmondtam, és azt gondolom, ezt senki nem cáfolta, hogy az intézményvezető és a fenntartó érdeke az, hogy az egyébként korlátos állami normatívából, a jövő évben és azután is korlátos állami normatíva lehetőségekből, a beszedhető térítési díjak nagyságából, amelyek szabályozva vannak, minél inkább kijöjjön. Ez pedig azt jelenti, hogy minél kisebb költségű ellátott legyen az intézménybe. Ez a probléma számomra nincs rendezve.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť