ROZGONYI ERNŐ

Full text search

ROZGONYI ERNŐ
ROZGONYI ERNŐ (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Ma a Velencei-tó vidékén két természetvédelmi terület van, a Velencei-tavi madárrezervátum és a pákozdi ingókövek. Ugyanakkor azonban az egész tavat és környékét komoly veszély fenyegeti több oldalról. Hiszen megjelentek a gigantomániás beruházók, megjelentek az önmaguknak emlékművet állító polgármesterek, és hihetetlen károkat okoznak a tóban, a tó közvetlen környékén, a vízparton és a tavat északi oldalról szegélyező hegységben. Hosszasan sorolhatnám az anomáliákat, sajnos az idő rövidsége nem engedi meg, hogy ezekre kitérjek, de ismertek ezek, gondolom, önök előtt is.
A természetvédelmi törvény 1. §-a értelmében a törvény célja a természeti értékek és területek, tájak, valamint azok természeti rendszerének, biológiai sokféleségének általános védelme, megismerésének és fenntartható használatának elősegítése, továbbá a társadalom egységes, esztétikus természet iránti igényének kielégítése.
(15.40)
Nos, pont erre volna szüksége a Velencei-tónak és környékének, ezért a jelenlegi két természetvédelmi területet is beleértve a Velencei-tó egészét és a kapcsolódó Velencei-hegységet egységes tájvédelmi körzetté kellene nyilvánítani.
Kérdem tehát, hogy a tárca lát-e lehetőséget, hajlandó-e ezzel sürgősen foglalkozni, és a szükséges lépéseket mielőbb megtenni. Ne hagyjuk tönkretenni az értékeinket, mentsük meg a Velencei-tavat és környékét addig, ameddig erre egyáltalán lehetőségünk van. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť